Citronový dort čokoládový
65 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůMouka polohrubá
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 500mililitrůMléko polotučné
- 30gramůCitronová kůra
- 20gramůSádlo škvařené
- 25gramůMouka pšeničná hrubá
- 200mililitrůPoleva čokoládová
- 120gramůŠlehačka Pařížská
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
781 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
34 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1V míse promícháme mouku s cukrem a kypřícím práškem, přidáme změklé máslo, žloutky, vejce, zalijeme vlažným mlékem, přisypeme strouhanou citronovou kůru a vypracujeme těsto. Necháme pár minut odležet, mezitím vymažeme formu na dorty sádlem, vysypeme hrubou moukou a těsto do formy vložíme, povrch uhladíme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zprudka 5 minut, potom zmírníme žár na střední teplotu a pečeme ještě 40 minut.
- 2Hotový dort vyklopíme, celý zalijeme horkou čokoládovou polevou, uhladíme a necháme vychladnout. Nakrájíme na trojúhelníky a zdobíme pařížskou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.