Citronový dort s kandovaným ovocem
95 min.
Ingredience
- 180gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 180gramůSamokypřicí mouka
- 25gramůMouka rýžová
- 30gramůCitronová kůra
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 130gramůKandované ovoce
- 40gramůCukr moučkový
- 25gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
24 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
1 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme do lehké pěny. Postupně zašleháme rozkvedlaná vejce, přisypeme mouku, strouhanou citronovou kůru, kandované ovoce, rýžovou mouku, přilijeme citronovou šťávu a opatrně vypracujeme těsto. Formu na dorty vymažeme tukem, vložíme do ní těsto, uhladíme, umístíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C zhruba 70 minut.
- 2Dort vyklopíme z formy, necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme posypaný moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.