Citronový dort s kandovaným ovocem

95 min.
Česká republika

Ingredience

    • 180gramůMáslo čerstvé
    • 180gramůCukr krupice
    • 3kusyVejce slepičí
    • 180gramůSamokypřicí mouka
    • 25gramůMouka rýžová
    • 30gramůCitronová kůra
    • 50mililitrůCitronová šťáva
    • 130gramůKandované ovoce
    • 40gramůCukr moučkový
    • 25gramůTuk
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
24 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
1 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme do lehké pěny. Postupně zašleháme rozkvedlaná vejce, přisypeme mouku, strouhanou citronovou kůru, kandované ovoce, rýžovou mouku, přilijeme citronovou šťávu a opatrně vypracujeme těsto. Formu na dorty vymažeme tukem, vložíme do ní těsto, uhladíme, umístíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C zhruba 70 minut.
  • 2
    Dort vyklopíme z formy, necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme posypaný moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.