Citrónový dort s mandarinkamí

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
778 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
52 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
264 mg
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku vysypeme do misky, přisypeme kypřící prášek, na kostky nakrájené máslo, rukou zpracujeme, přidáme krupicový cukr, 4 celá vejce a vypracujeme tuhé těsto, které odložíme na 30 minut na studené místo.
  • 2
    Těsto přeložíme z misky na moukou vysypaný vál a válečkem na těsto ho rozválíme na velikost dortové formy, ve které budeme péct.
  • 3
    Rozválené těsto rozložíme do formy, obložíme také okraje a necháme ještě 15 minut na chladném místě. Troubu předehřejeme, připravené těsto ve formě přikryjeme pečícím papírem a vložíme ho do trouby na 15 minut. Sundáme papír a těsto pečeme dalších 10 minut. Když je korpus upečený, vytáhneme ho z trouby, necháme trochu vychladnout, vylijeme na korpus náplň, vrátíme zpátky do trouby a pečeme přibližně 30 minut do úplného zhoustnutí náplně.
  • 4
    Upečený dort vytáhneme z trouby, necháme ho vychladnout, ozdobíme měsíčky mandarinek, mátou, nakrájíme na trojúhelníkové porce, pokládáme na dezertní talíř a podáváme.
  • 5
    Náplň: Do misky rozklepneme 3 celá vejce, cukr, vyšleháme do světlé pěny, přidáme vyšlehanou smetanu, nakonec citrónovou šťávu a spolu ještě promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.