Citronový dort se sektem

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 6kusůŽelatina bílá plátky
    • 400mililitrůVíno šumivé (sekt)
    • 2lžíceCitronová šťáva
    • 750mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 1kusCukr vanilka
    • 1kusPiškotový korpus vaječný
    • 2kusyCitrony
    • 50gramůCukr krupice
    • 0,13litrVoda pitná
    • 2baleníCitronový krém
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
913 mg
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky želatiny dáme namočit podle návodu na obalu. Citronový dezertní krém se sektem připravíme také podle návodu na obalu a ochutíme ho ještě citronovou šťávou. Vložíme do kastrůlku, dáme na sporák, necháme šťávu rozpustit, a poté ji necháme zchladnout. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem dotuha a 1/3 šlehačky dáme do zdobícího sáčku.
  • 2
    Zakoupený dortový korpus vložíme do dortové formy. Zbytek šlehačky smícháme s citronovým krémem a rozdělíme na piškot. Povrch uhladíme a dort dáme do chladničky.
  • 3
    Citrony omyjeme. V kastrůlku přivedeme k varu vodu s cukrem, citrony nakrájíme na slabá kolečka a v cukrové vodě je chvilku povaříme. Poté je vyjmeme a necháme okapat.
  • 4
    Ztuhlý dort vyjmeme z dortové formy a na povrchu naznačíme nožem řezy tak, aby vzniklo 12 dílů. Povrch zdobíme šlehačkou za pomocí zdobícího sáčku a plátky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.