Citronový dort se sektem
35 min.
Ingredience
- 6kusůŽelatina bílá plátky
- 400mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 2lžíceCitronová šťáva
- 750mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusCukr vanilka
- 1kusPiškotový korpus vaječný
- 2kusyCitrony
- 50gramůCukr krupice
- 0,13litrVoda pitná
- 2baleníCitronový krém
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
913 mg
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Plátky želatiny dáme namočit podle návodu na obalu. Citronový dezertní krém se sektem připravíme také podle návodu na obalu a ochutíme ho ještě citronovou šťávou. Vložíme do kastrůlku, dáme na sporák, necháme šťávu rozpustit, a poté ji necháme zchladnout. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem dotuha a 1/3 šlehačky dáme do zdobícího sáčku.
- 2Zakoupený dortový korpus vložíme do dortové formy. Zbytek šlehačky smícháme s citronovým krémem a rozdělíme na piškot. Povrch uhladíme a dort dáme do chladničky.
- 3Citrony omyjeme. V kastrůlku přivedeme k varu vodu s cukrem, citrony nakrájíme na slabá kolečka a v cukrové vodě je chvilku povaříme. Poté je vyjmeme a necháme okapat.
- 4Ztuhlý dort vyjmeme z dortové formy a na povrchu naznačíme nožem řezy tak, aby vzniklo 12 dílů. Povrch zdobíme šlehačkou za pomocí zdobícího sáčku a plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.