Citronový hřbet s kmínem
80 min.
Ingredience
- 250gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr třtinový
- 3kusyVejce slepičí
- 350gramůSamokypřicí mouka
- 15gramůKmín celý
- 30gramůCitronová kůra
- 80mililitrůMléko polotučné
- 30gramůKandovaná citronová kůra
- 25gramůTuk
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
32 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme do pěny. Vejce rozkvedláme a postupně zašleháváme do máslové směsi. Přisypeme mouku, opatrně zapracujeme do hmoty, přidáme kmín, mléko, strouhanou citronovou kůru a vypracujeme těsto. Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem, vložíme do ní těsto, povrch uhladíme, umístíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160°C cca 20 minut. Poté povrch těsta posypeme kandovanou citronovou kůrou, vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších 40 minut.
- 2Hřbet vyklopíme, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Podáváme jako moučník.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.