Citronový hřbet s kmínem

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
32 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme do pěny. Vejce rozkvedláme a postupně zašleháváme do máslové směsi. Přisypeme mouku, opatrně zapracujeme do hmoty, přidáme kmín, mléko, strouhanou citronovou kůru a vypracujeme těsto. Formu na srnčí hřbet vymažeme tukem, vložíme do ní těsto, povrch uhladíme, umístíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160°C cca 20 minut. Poté povrch těsta posypeme kandovanou citronovou kůrou, vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších 40 minut.
  • 2
    Hřbet vyklopíme, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. Podáváme jako moučník.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.