Citronový koláč se sirupem
70 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 200gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůZakysaná smetana
- 40gramůCitronová kůra
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 25gramůTuk
- 80mililitrůSirup citronový
- 150mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, kypřící prášek, krupicový cukr a promícháme. Vedle v misce vyšleháme vejce se zakysanou smetanou, citronovou šťávou a strouhanou kůrou, přimícháme k mouce, přilijeme olej a vypracujeme těsto. Formu vymažeme tukem, vlijeme do ní těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 50 minut.
- 2Koláč vyklopíme z formy, na povrchu trochu propícháme, potřeme sirupem a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.