Citronový koláč se sirupem

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 15gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 200gramůCukr krupice
    • 4kusyVejce slepičí
    • 150gramůZakysaná smetana
    • 40gramůCitronová kůra
    • 50mililitrůCitronová šťáva
    • 25gramůTuk
    • 80mililitrůSirup citronový
    • 150mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
488 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku, kypřící prášek, krupicový cukr a promícháme. Vedle v misce vyšleháme vejce se zakysanou smetanou, citronovou šťávou a strouhanou kůrou, přimícháme k mouce, přilijeme olej a vypracujeme těsto. Formu vymažeme tukem, vlijeme do ní těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 50 minut.
  • 2
    Koláč vyklopíme z formy, na povrchu trochu propícháme, potřeme sirupem a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.