Citronový koláč se smetanou
70 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůCukr krupice
- 125gramůMáslo čerstvé
- 15mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůCukr krystal
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůCitronová kůra
- 150mililitrůCitronová šťáva
- 120gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku s krupicovým cukrem a promícháme. Přidáme měkké máslo, prsty ho zapracujeme do mouky. Přilijeme lžíci vody a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou, dáme do lednice, necháme 30 minut uležet. Z těsta vyválíme středně silný plát, který položíme na plech, potažený papírem na pečení, těsto propícháme, zatížíme mřížkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 15 minut, odstraníme mřížku a pečeme dalších 15 minut.
- 2Do misky nasypeme krystalový cukr, strouhanou kůru, přilijeme smetanu, citronovou šťávu a vyšleháme. Naneseme na těsto, vložíme zpět do trouby a pečeme ještě 20 minut do zlatova.
- 3Koláč necháme vychladnout, naporcujeme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.