Citronový koláč se smetanovou náplní
65 min.
Ingredience
- náplň
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyCitrony
- 2lžíceCukr moučkový
- 85gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, másla a cukru připravíme drobenku, přidáme vejce, vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta placku a vyložíme jí koláčovou formu. Necháme asi 30 minut chladit.
- 2Vejce vyšleháme z cukrem, přidáme citronovou šťávu a kůru ze 4 citronů, nakonec zašleháme smetanu. Následně necháme hodinu odležet v chladničce.
- 3Dno korpusu pokryjeme pečícím papírem, posypeme fazolemi (zatížíme) a formu vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů (přibližně na 10 minut). Následně papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme ještě 5 minut.
- 4Formu postavíme na plech, na těsto vlijeme náplň, koláč pečeme v troubě při 140 stupních ještě 30 minut.
- 5Upečený koláč vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem a ozdobený citronovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.