Citronový koláč se smetanovou náplní

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, másla a cukru připravíme drobenku, přidáme vejce, vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta placku a vyložíme jí koláčovou formu. Necháme asi 30 minut chladit.
  • 2
    Vejce vyšleháme z cukrem, přidáme citronovou šťávu a kůru ze 4 citronů, nakonec zašleháme smetanu. Následně necháme hodinu odležet v chladničce.
  • 3
    Dno korpusu pokryjeme pečícím papírem, posypeme fazolemi (zatížíme) a formu vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů (přibližně na 10 minut). Následně papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme ještě 5 minut.
  • 4
    Formu postavíme na plech, na těsto vlijeme náplň, koláč pečeme v troubě při 140 stupních ještě 30 minut.
  • 5
    Upečený koláč vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem a ozdobený citronovou kůrou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.