Citronový konfit podle Ramsaye

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyCitrony
    • 100gramůCukr krupice
    • 300mililitrůVoda pitná
    • 1kusCitronela
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
43 kcal
Sacharidy
12 g
Vláknina
940 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chemicky neošetřené, dobře omyté citrony nakrájíme na tenká kolečka, jadérka opatrně odstraníme a rozpůlíme stonek citronely.
  • 2
    V rendlíku zahřejeme vodu až k varu, přisypeme cukr a mícháme, až se cukr rozpustí. Přidáme citronelu, 2-3 minuty povaříme, pak přidáme kolečka citronu a při nízké teplotě vaříme 8-10 minut. Po odstavení necháme vychladnout a kolečka citronu i s nálevem uložíme v neprodyšně uzavíratelné sklenici do chladničky, kde vydrží až jeden měsíc.
  • 3
    Citronová kolečka můžeme použít např. do koktejlů, položit před dopečením na různé druhy masa a ryb, případně jako podklad brusinkového terčíku v klasické české svíčkové omáčce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.