Citronový krém

25 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme 2 celá vejce, 3 žloutky, cukr a šleháme.
  • 2
    Mléko svaříme s citronovou kůrou a ještě vařící je nalijeme na ušlehaná vejce. Pěnu z povrchu odstraníme.
  • 3
    Krém nalijeme do formiček a dáme vařit do vodní lázně - voda se nesmí vařit zprudka.
  • 4
    Před vyklopením necháme krém vychladnout několik hodin.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.