Citronový krém
25 min.
Ingredience
- 150gramůCukr krupice
- 2kusyCitrony
- 5kusůVejce slepičí
- 0,75litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme 2 celá vejce, 3 žloutky, cukr a šleháme.
- 2Mléko svaříme s citronovou kůrou a ještě vařící je nalijeme na ušlehaná vejce. Pěnu z povrchu odstraníme.
- 3Krém nalijeme do formiček a dáme vařit do vodní lázně - voda se nesmí vařit zprudka.
- 4Před vyklopením necháme krém vychladnout několik hodin.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.