Citronový puding
75 min.
Ingredience
- 160gramůMouka pšeničná hrubá
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- 140gramůCukr moučkový
- 1kusCitrony
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 0,25litrMléko plnotučné
- 0,25litrSirup malinový
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3141 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
92 g
Sacharidy
488 g
Vláknina
9 g
Cukr
141 g
Postup přípravy
- 1Mléko vlijeme do hrnce, vsypeme mouku a důkladně rozmícháme. Hrnec postavíme na plotnu a za stálého míchání zahříváme, dokud těsto nezhoustne. Necháme vychladnout, přidáme postupně žloutky, poté cukr, nastrouhanou kůru z citronu a mícháme cca 15 minut. Nakonec zlehka přimícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, uzavřeme a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme, posypeme cukrem a podáváme s malinovým sirupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.