Citrónový pudink

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
502 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
1 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu vylijeme do kastrůlku, přidáme pomerančovou a citrónovou kůru, bobkový list, vanilkový cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme ze sporáku a na chladném místě necháme vylouhovat tři hodiny.
  • 2
    Vejce rozklepneme, bílky dáme stranou, žloutky do misky, přisypeme cukr a šlehačem šleháme tak dlouho, aby nám vznikla světlá hustá hmota, do které ještě přidáme citrónovou šťávu. Z vychladlé smetany vybereme bobkové listy a smícháme s vyšlehanými vejci. Směs nalijeme do formiček, na plech nalijeme vodu a naskládáme naplněné formičky. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 50 minut.
  • 3
    Upečené pudinky vytáhneme z trouby, vybereme z plechu, necháme 3 hodiny vychladnout a potom je dáme do ledničky zatuhnout.
  • 4
    Pudink před podáváním polijeme jahodovým sirupem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.