Citronový šerbet s grapefruitem

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Svaříme cukr s potřebným množství vody a vzniklý sirup necháme vychladnout.
  • 2
    Omyté citrony rozpůlíme a vymačkáme šťávu. Kůru nakrájíme na nudličky a spolu se šťávou vmícháme do cukerného sirupu. Necháme 12 hodin odležet.
  • 3
    Potom k sirupu přidáme ušlehaný bílek, směsí naplníme formu a necháme 5 hodin mrazit.
  • 4
    Oloupaný grapefruit nakrájíme a šťávu zachytíme. Šerbet před podáváním mírně rozmrazíme a lžící z něj vykrajujeme nočky. Upravíme je do mističek, ozdobíme plátky grapefruitu a zalijeme zachycenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.