Citronový šerbet se sektem
25 min.
Ingredience
- 200mililitrůVíno bílé
- 200gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 12kusůCitrony
- 1litrVíno šumivé (sekt)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 14 citrony omyjeme, osušíme a oloupeme z nich kůru na tenké nudličky. Ze všech citronů vymačkáme šťávu.
- 2Víno vlijeme do hrnce, přidáme cukr, citronovou kůru a za stálého míchání vše uvedeme do varu. Vypneme příkon tepla a necháme asi 5 minut stát. Potom zcela vychladlou tekutinu přecedíme.
- 3Bílky ušleháme na polotuhý sníh a spolu s citronovou šťávou vmícháme do vína.
- 4Předem namraženou nízkou chromovou mísu o obsahu 2 l naplníme šerbetem a vložíme na 6 hodin do mrazáku. Obsah několikrát promícháme, aby se netvořily ledové krystalky.
- 5Šerbet podáváme ve sklenicích (kopečky vypichujeme lžící na zmrzlinu), zalijeme vychlazeným sektem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.