Citronový šerbet se sektem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    4 citrony omyjeme, osušíme a oloupeme z nich kůru na tenké nudličky. Ze všech citronů vymačkáme šťávu.
  • 2
    Víno vlijeme do hrnce, přidáme cukr, citronovou kůru a za stálého míchání vše uvedeme do varu. Vypneme příkon tepla a necháme asi 5 minut stát. Potom zcela vychladlou tekutinu přecedíme.
  • 3
    Bílky ušleháme na polotuhý sníh a spolu s citronovou šťávou vmícháme do vína.
  • 4
    Předem namraženou nízkou chromovou mísu o obsahu 2 l naplníme šerbetem a vložíme na 6 hodin do mrazáku. Obsah několikrát promícháme, aby se netvořily ledové krystalky.
  • 5
    Šerbet podáváme ve sklenicích (kopečky vypichujeme lžící na zmrzlinu), zalijeme vychlazeným sektem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.