Citronový šlehačkový krém

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 20gramůSolamyl
    • 6lžicCitronová šťáva
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 100gramůCukr moučkový
    • 6plátkůŽelatina bílá plátky
    • 400gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
32 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky želatiny namočíme do misky s trochou studené vody.
  • 2
    Solamyl, cukr, citronovou kůru a citronovou šťávu rozmícháme v kastrůlku s 250ml vody na hladkou kaši. Za stálého míchání přivedeme na plotně k varu a odstavíme.
  • 3
    Do směsi vmícháme vymačkanou želatinu a necháme ji rozpustit. Směs necháme vychladnout.
  • 4
    Když začne směs tuhnout, vmícháme do ní dotuha uelšhanou smetanu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.