Citronový šlehačkový krém
20 min.
Ingredience
- 20gramůSolamyl
- 6lžicCitronová šťáva
- 250mililitrůVoda pitná
- 100gramůCukr moučkový
- 6plátkůŽelatina bílá plátky
- 400gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
186 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
32 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Plátky želatiny namočíme do misky s trochou studené vody.
- 2Solamyl, cukr, citronovou kůru a citronovou šťávu rozmícháme v kastrůlku s 250ml vody na hladkou kaši. Za stálého míchání přivedeme na plotně k varu a odstavíme.
- 3Do směsi vmícháme vymačkanou želatinu a necháme ji rozpustit. Směs necháme vychladnout.
- 4Když začne směs tuhnout, vmícháme do ní dotuha uelšhanou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.