Citrónový sněhový koláč
65 min.
Ingredience
- Náplň
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 120gramůCukr krupice
- 2kusyCitrony
- 45gramůRýžový škrob
- 200baleníVoda pitná
- Sníh
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 120gramůCukr krupice
- 175gramůSuchar dietní
- 75gramůMáslo čerstvé
- 45gramůCukr třtinový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
2 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Dietní suchary dáme do sáčku a rozdrtíme na drobky. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme cukr, suchary a dobře promícháme.
- 2Těsto přendáme do hlubší zapékací formy o průměru 23 cm a přitlačíme ke dnu a stěnám formy.
- 3Smícháme citrónovou kůru, šťávu a kukuřičný škrob Maizena. Vše dáme do hrnce a zalijeme horkou vodou. Přivedeme k varu a vaříme asi 3 minuty, až směs zhoustne. Odstavíme a přimícháme žloutky a cukr, znovu dáme na oheň a vaříme asi minutu, až směs zhoustne. Necháme ji trochu vychladnout a pak ji dáme na těsto ve formě.
- 4Z bílků vyšleháme sníh, po částech přidáváme cukr, až vyšleháme pevný a lesklý sníh. Sníh rozprostřeme na koláč až k okrajům.
- 5Koláč pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 30 minut. Můžeme podávat teplý nebo studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.