Citrónový sněhový koláč

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
2 g
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dietní suchary dáme do sáčku a rozdrtíme na drobky. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme cukr, suchary a dobře promícháme.
  • 2
    Těsto přendáme do hlubší zapékací formy o průměru 23 cm a přitlačíme ke dnu a stěnám formy.
  • 3
    Smícháme citrónovou kůru, šťávu a kukuřičný škrob Maizena. Vše dáme do hrnce a zalijeme horkou vodou. Přivedeme k varu a vaříme asi 3 minuty, až směs zhoustne. Odstavíme a přimícháme žloutky a cukr, znovu dáme na oheň a vaříme asi minutu, až směs zhoustne. Necháme ji trochu vychladnout a pak ji dáme na těsto ve formě.
  • 4
    Z bílků vyšleháme sníh, po částech přidáváme cukr, až vyšleháme pevný a lesklý sníh. Sníh rozprostřeme na koláč až k okrajům.
  • 5
    Koláč pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 30 minut. Můžeme podávat teplý nebo studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.