Citronový sněhový koláč
80 min.

Ingredience
- 400gramůLinecké (křehké) těsto
- 6kusůVejce slepičí
- 3lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůCukr krupice
- 6lžicCitronová šťáva
- 1lžičkaCitronová kůra
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaZtužovač šlehačky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
83 mg
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Křehké těsto rozválíme na plát a vyložíme jím máslem vymazanou kulatou koláčovou formu. Na těsto položíme pečicí papír, posypeme fazolemi a formu postavíme na plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a korpus pečeme 10-15 minut. Potom papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme ještě 5 minut dozlatova.
- 2Žloutky lehce prošleháme v míse. V kastrole promícháme škrob, mouku a 225g cukru. Zvolna přilijeme 360ml vody a za stálého míchání zahříváme, aby se cukr rozpustil. Povaříme do zhoustnutí.
- 3Několik lžic směsi zašleháme ke žloutkům v míse, přidáme do kastrolu a povaříme 3 minuty. Vmícháme citronovou šťávu, kůru, máslo a povaříme 2 minuty na hladký krém.
- 4Bílky ušleháme do pěny, přidáme ztužovač šlehačky a šleháme dohusta. Za stálého šlehání přidáváme zbylý cukr.
- 5Citronovou náplň nalijeme na korpus a navrch naneseme sníh.
- 6Formu postavíme na plech a koláč pečeme 12-15 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 7Před podáváním necháme na mřížce vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.