Citronový Syllabub
11 min.
Ingredience
- 150mililitrůVíno bílé
- 2kusyCitrony
- 90gramůCukr krupice
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
25 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Víno vlijeme do mísy, přidáme kůru a šťávu z 1 citronu, cukr, promícháme a necháme asi 15 minut stát.
- 2Kůru ze zbylého citronu okrájíme na nudličky a blanšírujeme v horké vodě 1 minutu. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme stranou.
- 3V míse ušleháme smetanu a za stálého šlehání postupně přiléváme ochucené víno. Směs musí být hustá.
- 4Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka jej vmícháme do vinné šlehačky.
- 5Dezert upravíme do vyšších sklenic a ozdobíme nudličkami citronové kůry.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.