Citrusový zmrazený nákyp
35 min.
Ingredience
- 1lžíceŽelatina
- 6lžicVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 90gramůCukr moučkový
- 1kusCitrony
- 0,5kusLimetka
- 0,5kusPomeranče
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 125gramůŽervé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
23 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Uděláme z pergamenového papíru zvýšené límečky 4 formičkám na nákyp a zavážeme je provázkem.
- 2Do horké vody nalijeme želatinu a promícháme, aby se rozpustila. Necháme 3 minuty odstát a promícháme, až bude čirá. Poté necháme 15 minut vychladnout.
- 3Ušleháme vejce s cukrem, přidáme kůru a šťávu z pomeranče, citronu a limetky a zamícháme. Vmícháme želatinu a promícháme, aby se vše spojilo.
- 4Do vychlazené mísy dáme smetanu a vyšleháme šlehačku. Našleháme žervé a přidáme ke šlehačce, promícháme. Přeneseme do ovocné směsi a promícháme.
- 5V další míse ušleháme sníh z bílků a přidáme též do ovocné směsi.
- 6Nalijeme do připravených misek kousek pod okraj límečků. Formičky dáme do mrazáku a necháme 2 hodiny mrazit.
- 7Z mrazáku vyndáme 10 minut před podáváním. Odstraníme papírové límečky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.