Čoko krém

21 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
41 g
Sacharidy
33 g
Cukr
29 g
Vápník
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme pečlivě oddělené žloutky. V rendlíku přivedeme pomalu k varu vodu s cukrem a kvalitním kakaem. Jakmile bude cukr rozpuštěný, rendlík s tekutinou necháme zchladnout. Postupně ke žloutkům za stálého šlehání přilejeme cukrovo-čokoládovou vodu, šleháme do vychladnutí a pěny.
  • 2
    Za stálého šlehání přidáme postupně měkké čerstvé máslo. Šleháme do doby, kdy získáme hladký a lehký krém, který použijeme k naplnění i ozdobení dortů, piškotů apod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.