Čoko krém
21 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 12lžicVoda pitná
- 12lžicCukr krupice
- 6lžicKakao
- 250gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
41 g
Sacharidy
33 g
Cukr
29 g
Vápník
9 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme pečlivě oddělené žloutky. V rendlíku přivedeme pomalu k varu vodu s cukrem a kvalitním kakaem. Jakmile bude cukr rozpuštěný, rendlík s tekutinou necháme zchladnout. Postupně ke žloutkům za stálého šlehání přilejeme cukrovo-čokoládovou vodu, šleháme do vychladnutí a pěny.
- 2Za stálého šlehání přidáme postupně měkké čerstvé máslo. Šleháme do doby, kdy získáme hladký a lehký krém, který použijeme k naplnění i ozdobení dortů, piškotů apod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.