Čokoládo-kávová pěna

55 min.
Francie

Ingredience

    • 170gramůČokolada 70% Ecuador LIDL raspberry
    • 170gramůMáslo
    • 180gramůCukr moučka
    • 50mililitrůVoda pitná
    • 1lžičkaKáva mletá
    • 1kusPomeranč
    • 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
117 mg
Cukr
321 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse vyšleháme žloutky se 172g cukru do pěny. Poté mísu s pěnou vložíme do druhé mísy s horkou vodou a mícháme tak dlouho, až je žloutková pěna teplá. Teplou vodu ve větší míse vyměníme za studenou a znovu žloutkovou směs mícháme ve studené lázni do doby, až napění.
  • 2
    Mezitím uvaříme kávu z 60 ml vody a 1 lžičky jemně pomleté kávy.
  • 3
    Kvalitní čokoládu nalámeme na kousky do malého kastrólku, ten vložíme do horké vodní lázně a čokoládu rozpustíme. Do rozpuštěné čokolády přimícháme lžíce teplé kávy. Kastrólek sundáme z plotny a do čokolády postupně zamícháme změklé máslo. Směs mícháme do doby, až získáme jemný krém, který postupně přimícháme do žloutkové pěny.
  • 4
    Vyšleháme bílky s 8g cukru (jedna polévková lžíce) na tuhý sníh. Ten pomalu vmícháme do připraveného čokoládového krému. Vzniklou čokoládovou pěnu nalijeme do skleněných pohárů a dáme je do lednice vychladit asi na 30 minut.
  • 5
    Před podáváním omyjeme a osušíme jeden pomeranč. Nastrouháme z něj tenké proužky kůry (bez bílé dužiny), kterými pěnu ozdobíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.