Čokoládová bábovka k snídani

45 min.
Evropa

Ingredience

      • 4kusyVejce slepičí
      • 80gramůCukr krupice
      • 20gramůCukr vanilka
      • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
      • 20gramůPudinkový prášek - vanilkový
      • 20gramůMáslo čerstvé
      • 20gramůCukr moučkový
      • 100gramůČokoláda hořká
      • 200gramůMouka polohrubá
      • 10gramůKakao - prášek
      • 2lžícePomerančová šťáva
    Počet porcí:
    6

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    375 kcal
    Bílkoviny
    10 g
    Tuky
    12 g
    Sacharidy
    59 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    19 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Žloutky vyšleháme s 20 g cukru do pěny. Zbylý cukr 60 g vysypeme do jiné misky, přidáme bílky a vyšleháme tuhý sníh, do kterého přimícháme vymačkanou šťávu z 1 ks pomeranče, sníh smícháme spolu s vyšlehanými žloutky, do spojené hmoty přesijeme mouku, kypřící prášek, přidáme vanilkový cukr, kakao, pudinkový prášek, vše zlehka promícháme, čokoládu nakrájíme na malé kostky a vmícháme do směsi.
    • 2
      Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme 20 g krupicového cukru a připravené těsto vylijeme do formy, kterou vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut.
    • 3
      Upečenou bábovku vybereme z trouby, necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné porce.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.