Čokoládová bábovka k snídani
45 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr moučkový
- 100gramůČokoláda hořká
- 200gramůMouka polohrubá
- 10gramůKakao - prášek
- 2lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Žloutky vyšleháme s 20 g cukru do pěny. Zbylý cukr 60 g vysypeme do jiné misky, přidáme bílky a vyšleháme tuhý sníh, do kterého přimícháme vymačkanou šťávu z 1 ks pomeranče, sníh smícháme spolu s vyšlehanými žloutky, do spojené hmoty přesijeme mouku, kypřící prášek, přidáme vanilkový cukr, kakao, pudinkový prášek, vše zlehka promícháme, čokoládu nakrájíme na malé kostky a vmícháme do směsi.
- 2Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme 20 g krupicového cukru a připravené těsto vylijeme do formy, kterou vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut.
- 3Upečenou bábovku vybereme z trouby, necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.