Čokoládová bábovka s ořechy
80 min.
Ingredience
- Na těsto
- 150gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůOřechy vlašské
- 120gramůČokoláda na vaření
- 220gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 80mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 250gramůPoleva čokoládová
- 70gramůMandle plátky
- 1lžičkaTuk Hera jedlý
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
29 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky, vložíme do misky. Přisypeme moučkový a vanilkový cukr, žloutky, vyšleháme do pěny. Přimícháme pomleté ořechy, na struhadle nastrouhanou čokoládu. Mouku prosejeme spolu s kypřícím práškem, za stálého míchání přisypáváme. Nakonec podle potřeby přilijeme mléko, ještě jednou promícháme.
- 2Z bílků vyšleháme tuhý sníh, zlehka vmícháme do těsta, to následně vlijeme do olejem vymazané, moukou vysypané bábovkové formy. Naplněnou formu vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 150°C přibližně 45 - 50 minut. Upečenou bábovku necháme vychladnout ve formě, poté ji vyklopíme.
- 3Čokoládovou polevu rozpustíme v mikrovlnné troubě, polijeme jí bábovku, necháme mírně polevu ztuhnout a posypeme ještě na suché pánvi opraženými mandlovými lupínky.
- 4V lednici necháme dobře zatuhnou čokoládovou polevu a bábovku krájíme na úhledné porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.