Čokoládová bábovka s ořechy

80 min.
Česká republika

Ingredience

  • Na těsto
    • 150gramůMáslo čerstvé
    • 250gramůCukr moučkový
    • 20gramůCukr vanilka
    • 4kusyVejce slepičí
    • 120gramůOřechy vlašské
    • 120gramůČokoláda na vaření
    • 220gramůMouka polohrubá
    • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 80mililitrůMléko polotučné
    • 30gramůMouka pšeničná hrubá
    • 250gramůPoleva čokoládová
    • 70gramůMandle plátky
    • 1lžičkaTuk Hera jedlý
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
29 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky, vložíme do misky. Přisypeme moučkový a vanilkový cukr, žloutky, vyšleháme do pěny. Přimícháme pomleté ořechy, na struhadle nastrouhanou čokoládu. Mouku prosejeme spolu s kypřícím práškem, za stálého míchání přisypáváme. Nakonec podle potřeby přilijeme mléko, ještě jednou promícháme.
  • 2
    Z bílků vyšleháme tuhý sníh, zlehka vmícháme do těsta, to následně vlijeme do olejem vymazané, moukou vysypané bábovkové formy. Naplněnou formu vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 150°C přibližně 45 - 50 minut. Upečenou bábovku necháme vychladnout ve formě, poté ji vyklopíme.
  • 3
    Čokoládovou polevu rozpustíme v mikrovlnné troubě, polijeme jí bábovku, necháme mírně polevu ztuhnout a posypeme ještě na suché pánvi opraženými mandlovými lupínky.
  • 4
    V lednici necháme dobře zatuhnou čokoládovou polevu a bábovku krájíme na úhledné porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.