Čokoládová barevná bomba

50 min.
Evropa

Ingredience

  • Na Náplň
    • 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 100gramůČokoláda bílá
    • 100gramůČokoláda mléčná
    • 100gramůLupínky kokosové
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 100gramůMalibu
  • Na těsto
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky dáme do misky, přidáme 40 g cukru a vyšleháme na hustou pěnu. Z bílku, cukru a vanilkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutků, postupně vmícháme prosátou mouku, spolu s kypřicím práškem a jemně nastrouhanou citronovou kůru.
  • 2
    Plech vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby, při 200stupňové teplotě pečeme 8-10 minut. Upečený korpus i s papírem vybereme z plechu, necháme vychladnout, těsto posypeme moukou. Položíme na utěrku a opatrně sundáme papír. Z korpusu vykrojíme kruh o velikosti dortové pečicí formy. Zbylý korpus nakrájíme na kousky.
  • 3
    Smetanu rozdělíme do dvou kastrůlku, Do jedné půlky smetany vložíme na kousky nalámanou bílou čokoládu, do druhé půlky smetany dáme mléčnou čokoládu. Smetanu s čokoládami vaříme za stálého míchání tak dlouho, aby se obě čokolády rozpustily. Čokolády vložíme do lednice na celou noc. Následovně vyšleháme na bílý a čokoládový krém.
  • 4
    Dortovou formu vyložíme alobalem. Na alobal vlijeme bílou čokoládu, na ní naskládáme kousky nakrájeného korpusu, který pokapeme likérem. Následovně vlijeme tmavou čokoládu, kterou přiklopíme kruhem z korpusu. Naplněnou dortovou formu dáme do lednice vychladnout a ztuhnout, nejméně na 2 hodiny.
  • 5
    Pomocí alobalu vyklopíme moučník z formy. Bílý krém který bude tvořit povrch, posypeme kokosovými lupínky a posypeme hrubě nastrouhanou čokoládou. Nakrájíme na úhledné porce, které podáváme na jednotlivých dezertních talířcích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.