Čokoládová káva
20 min.
Ingredience
- 40gramůČokoláda hořká
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 4lžičkyKáva mletá
- 2šálkyVoda pitná
- 4lžičkyCukr krupice
- 2šálkyMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu nastrouháme, vložíme do kastrůlku, necháme změknout a zalijeme vlažným mlékem. Za stálého míchání rozvaříme a potom přecedíme do 4 nahřátých šálků.
- 2Vodu přivedeme k varu, přidáme kávu a necháme ji krátce spařit. Odstavíme z ohně.
- 3Po ustání kávový odvar přecedíme na vařenou čokoládu. Zdobíme kopečkem šlehačky a cukr podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.