Čokoládová krabice s jahodami a šlehačkou

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
50 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu ve tvaru čtverce o straně 23 cm obrátíme vzhůru nohama, položíme na ni alobal a urovnáme do formy krabičky. Obrátíme, odstraníme formu a alobalovou krabici vložíme dovnitř formy.
  • 2
    Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Nalijeme ji do alobalové formy a rozlijeme tak, aby pokryla celé dno a boky. Dáme na 30 minut do lednice ztuhnout.
  • 3
    Mezitím si připravíme náplň: ve dvou až třech lžících horké vody rozpustíme kakao. Ve větší míse ušleháme krémový sýr s máslem, cukrem, mlékem a připraveným kakaem do pěny.
  • 4
    350 ml smetany ušleháme na tuhou šlehačku a promícháme se sýrovou pěnou. Čokoládovou krabici vyjmeme z lednice a opatrně sloupneme alobal. Krabici dáme na podnos a rovnoměrně do ní rozetřeme sýrovou směs. Dáme do lednice a necháme asi 2 hodiny vychladit.
  • 5
    Vyšleháme zbytek smetany, dáme ho do sáčku s hvězdicovým nástavcem a na krabici vytvoříme 2,5 cm široký lem.
  • 6
    Střed vyplníme jahodami i se stopkami, větší rozpůlíme. Ozdobíme lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.