Čokoládová krabice s jahodami a šlehačkou
30 min.
Ingredience
- 175gramůCukr moučkový
- 175gramůPoleva čokoládová
- 30gramůKakao - prášek
- 175gramůSýr krémový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMléko plnotučné
- 700gramůJahody zahradní
- 450mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceVoda pitná
- 0,5lžíceMáta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
50 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Formu ve tvaru čtverce o straně 23 cm obrátíme vzhůru nohama, položíme na ni alobal a urovnáme do formy krabičky. Obrátíme, odstraníme formu a alobalovou krabici vložíme dovnitř formy.
- 2Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Nalijeme ji do alobalové formy a rozlijeme tak, aby pokryla celé dno a boky. Dáme na 30 minut do lednice ztuhnout.
- 3Mezitím si připravíme náplň: ve dvou až třech lžících horké vody rozpustíme kakao. Ve větší míse ušleháme krémový sýr s máslem, cukrem, mlékem a připraveným kakaem do pěny.
- 4350 ml smetany ušleháme na tuhou šlehačku a promícháme se sýrovou pěnou. Čokoládovou krabici vyjmeme z lednice a opatrně sloupneme alobal. Krabici dáme na podnos a rovnoměrně do ní rozetřeme sýrovou směs. Dáme do lednice a necháme asi 2 hodiny vychladit.
- 5Vyšleháme zbytek smetany, dáme ho do sáčku s hvězdicovým nástavcem a na krabici vytvoříme 2,5 cm široký lem.
- 6Střed vyplníme jahodami i se stopkami, větší rozpůlíme. Ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.