Čokoládová markýza
20 min.
Ingredience
- 400gramůČokoláda hořká
- 175gramůMáslo čerstvé
- 175gramůCukr krupice
- 4lžíceKakao
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1hrstMaliny
- 1hrstBorůvky
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
49 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Chlebíčkovou formu o objemu 900ml vyložíme fólií. V kastrůlku rozehřejeme čokoládu, máslo, cukr a kakao za stálého míchání. Žloutky vyklepneme do misky a za stálého míchání k nim přilijeme rozehřátou směs. V jiné misce ušleháme smetanu do polohusta a spojíme s čokoládovou směsí. Vlijeme do připravené formy a chladíme asi 2 hodiny. Potom opatrně vyklopíme, odstraníme fólii a nožem namočeným v horké vodě krájíme čokoládovou markýzu na plátky. Podáváme s čerstvým lesním ovocem, povrch dezertu můžeme lehce poprášit kakaem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.