Čokoládová markýza

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
49 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chlebíčkovou formu o objemu 900ml vyložíme fólií. V kastrůlku rozehřejeme čokoládu, máslo, cukr a kakao za stálého míchání. Žloutky vyklepneme do misky a za stálého míchání k nim přilijeme rozehřátou směs. V jiné misce ušleháme smetanu do polohusta a spojíme s čokoládovou směsí. Vlijeme do připravené formy a chladíme asi 2 hodiny. Potom opatrně vyklopíme, odstraníme fólii a nožem namočeným v horké vodě krájíme čokoládovou markýzu na plátky. Podáváme s čerstvým lesním ovocem, povrch dezertu můžeme lehce poprášit kakaem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.