Čokoládová mísa
30 min.
Ingredience
- 250gramůČokoláda na vaření
- 3lžíceBrandy
- 3lžíceVoda pitná
- 2lžíceŽelatina
- 4kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 90gramůCukr krupice
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
27 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu rozpustíme s koňakem a nad kastrolem s horkou vodou ji mírně zahřejeme. Necháme prochladnout.
- 2Ve vodě namočíme želatinou. Promícháme a necháme stát asi
- 310 minut, až želatina nabobtná. Misku postavíme do nádoby s horkou vodou a mírně zahříváme, až se rozpustí.
- 4Smícháme vejce, žloutky a cukr a směs ve vodní páře šleháme do pěny. Všleháme rozpuštěnou želatinu.
- 5Šlehačku vmícháme do vychladlé čokolády, a poté do vaječného základu. Opatrně vlijeme do mísy a necháme ztuhnout v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.