Čokoládová mramorovaná bábovka

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
885 mg
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do misky dáme máslo a cukr a třeme až do nadýchané a lehké směsi. Vmícháme postupně vejce a pak přidáváme střídavě mléko a mouku.
  • 2
    Těsto rozdělíme na tři stejné dílky a každý dáme do jedné misky. Do jedné třetiny těsta vmícháme kakaový prášek. Do druhé přilijeme několik kapek červeného potravinářského barviva a poslední třetinu necháme bez příchutě.
  • 3
    Vymazanou bábovkovou formu plníme lžící různými druhy těsta. Pečeme cca hodinu, dokud se těsto lepí na špejli. Poté necháme 10 minut odpočinout ve formě a vyklopíme na dortovou mřížku.
  • 4
    Polevu připravíme tak, že v misce umícháme dohladka mléko, máslo, kakaový prášek a moučkový cukr. Potřeme vychladlou bábovku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.