Čokoládová mramorovaná bábovka
75 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 170gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 60mililitrůMléko čerstve polotučné
- 185gramůMouka pšeničná hladká
- 40gramůKakao - prášek
- 235gramůCukr moučkový
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
885 mg
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do misky dáme máslo a cukr a třeme až do nadýchané a lehké směsi. Vmícháme postupně vejce a pak přidáváme střídavě mléko a mouku.
- 2Těsto rozdělíme na tři stejné dílky a každý dáme do jedné misky. Do jedné třetiny těsta vmícháme kakaový prášek. Do druhé přilijeme několik kapek červeného potravinářského barviva a poslední třetinu necháme bez příchutě.
- 3Vymazanou bábovkovou formu plníme lžící různými druhy těsta. Pečeme cca hodinu, dokud se těsto lepí na špejli. Poté necháme 10 minut odpočinout ve formě a vyklopíme na dortovou mřížku.
- 4Polevu připravíme tak, že v misce umícháme dohladka mléko, máslo, kakaový prášek a moučkový cukr. Potřeme vychladlou bábovku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.