Čokoládová očka v kokosu
20 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 85gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr krystal
- 120gramůKokosová moučka
- 2lžíceRum
- 100gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
34 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
12 g
Cukr
63 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, po vychladnutí vybereme z vajec žloutky, které umícháme do krému s cukrem, máslem a 2 lžícemi rumu. Ze vzniké směsi vytvoříme kuličky, které obalíme ve strouhaném kokosu. Čokoládu rozpustíme se lžičkou másla a lžící cukru. Do každé
- 2z kokosových kuliček uděláme prstem důlek, do důlků nakapeme čokládu. Na závěr necháme v lednici ztuhnout. Cukroví podáváme jako studené pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.