Čokoládová omáčka s rumem
20 min.
Ingredience
- 200gramůČokoláda hořká
- 1lžíceRum
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3lžíceCukr krupice
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1487 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
81 g
Sacharidy
174 g
Vláknina
14 g
Cukr
140 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu nalámeme na kousky nebo nasekáme a necháme rozpustit ve vodní lázni.
- 2Smetanu smíchanou s cukrem přivedeme k varu a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Ochutíme rumem a rozmícháme dohladka.
- 3Omáčku můžeme podávat horkou i studenou. Je vhodná k pudinku, krupicové kaši nebo vanilkové zmrzlině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.