Čokoládová omáčka s rumem

20 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůČokoláda hořká
    • 1lžíceRum
    • 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 3lžíceCukr krupice
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1487 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
81 g
Sacharidy
174 g
Vláknina
14 g
Cukr
140 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu nalámeme na kousky nebo nasekáme a necháme rozpustit ve vodní lázni.
  • 2
    Smetanu smíchanou s cukrem přivedeme k varu a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Ochutíme rumem a rozmícháme dohladka.
  • 3
    Omáčku můžeme podávat horkou i studenou. Je vhodná k pudinku, krupicové kaši nebo vanilkové zmrzlině.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.