Čokoládová omeleta
25 min.
Ingredience
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4lžíceMarmeláda višňová
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůCukr krupice
- 60gramůČokoláda na vaření
- 30gramůMouka polohrubá
- 3kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny. Vmícháme změklou čokoládu a opět třeme. Nakonec zlehka vmísíme pevný sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- 2Těsto rozprostřeme na pečící papír na plechu a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- 3Horkou omeletu potřeme marmeládou a ještě teplou stočíme jako roládu.
- 4Při podávání zdobíme ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.