Čokoládová past
190 min.
Ingredience
- 140gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCukr krupice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 120gramůMandle mleté
- 60gramůČokoláda na vaření
- 2lžíceKakao - prášek
- 2lžíceCukr moučkový
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
169 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Utřeme společně máslo, cukr a žloutek. Poté přidáme mandle a mouku. Těsto hněteme do tuhé hmoty, ze které vytvoříme kouli, kterou necháme chladit 2 hodiny v lednici. Z těsta vytvoříme kuličky o velikosti polévkové lžíce a pečeme na pečícím papíře 20 minut na 160 stupňů.
- 2Rozehřejeme čokoládu ve vodní lázni a slepujeme vychladlé sušenky, které na závěr poprášíme kakaem a cukrem moučkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.