Čokoládová pěna s jahodovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 1,5litrySmetana 33% (šlehačka)
- 300gramůČokoláda hořká
- 300gramůJahody zahradní
- 100gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1179 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
100 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé, anebo mražené jahody dáme do kastrůlku, přisypeme vanilkový a krupicový cukr a častým mícháním jahody zahříváme až do rozpuštění cukru. Potom je propasírujeme přes cedník a necháme vychladit.
- 2Do kastrůlku nalijeme smetanu, kterou za stálého míchání přivedeme k varu, do horké smetany přimícháme na kousky nakrájenou, anebo hrubě nastrouhanou čokoládu, kastrůlek sundáme z ohně a metličkou mícháme tak dlouho, až se nám rozpustí čokoláda. Připravenou čokoládu volně vychladíme a odložíme do druhého dne do lednice.
- 3Následovně vychladlou čokoládu přeložíme do kuchyňského robotu a důkladně ji vyšleháme na hladkou pěnu, naplníme s ní cukrářský pytlík.
- 4Připravíme 6 vysokých dezertních pohárů, do každé na dno dáme pár jahod, nalijeme asi 1 dl jahodové omáčky, cukrářským pytlíkem s pěnou doplníme poháry, ozdobíme jahodami, přiložíme vysokou lžičku a dobře vychlazené poháry podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.