Čokoládová pěna s jahodovou omáčkou

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 1,5litrySmetana 33% (šlehačka)
    • 300gramůČokoláda hořká
    • 300gramůJahody zahradní
    • 100gramůCukr krupice
    • 20gramůCukr vanilka
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1179 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
100 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé, anebo mražené jahody dáme do kastrůlku, přisypeme vanilkový a krupicový cukr a častým mícháním jahody zahříváme až do rozpuštění cukru. Potom je propasírujeme přes cedník a necháme vychladit.
  • 2
    Do kastrůlku nalijeme smetanu, kterou za stálého míchání přivedeme k varu, do horké smetany přimícháme na kousky nakrájenou, anebo hrubě nastrouhanou čokoládu, kastrůlek sundáme z ohně a metličkou mícháme tak dlouho, až se nám rozpustí čokoláda. Připravenou čokoládu volně vychladíme a odložíme do druhého dne do lednice.
  • 3
    Následovně vychladlou čokoládu přeložíme do kuchyňského robotu a důkladně ji vyšleháme na hladkou pěnu, naplníme s ní cukrářský pytlík.
  • 4
    Připravíme 6 vysokých dezertních pohárů, do každé na dno dáme pár jahod, nalijeme asi 1 dl jahodové omáčky, cukrářským pytlíkem s pěnou doplníme poháry, ozdobíme jahodami, přiložíme vysokou lžičku a dobře vychlazené poháry podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.