Čokoládová pěna s kávou

22 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůČokoláda hořká
    • 4kusyVejce slepičí
    • 150gramůŠlehačka ve spreji
    • 40gramůCukr moučkový
    • 40gramůKáva instantní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
21 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky vložíme do misky a z bílků vyšleháme sníh. Do kovové misky nalámeme čokoládu, vložíme do horké vodní lázně a necháme roztavit. K čokoládě přidáme žloutky, moučkový cukr, kvalitní rozpustnou kávu a vyšleháme. Opatrně přimícháme sníh z bílků, šlehačku, pěnu rozdělíme do čtyř mističek, zakryjeme alobalem a dáme do lednice vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.