Čokoládová pěna s kávou
22 min.
Ingredience
- 200gramůČokoláda hořká
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůŠlehačka ve spreji
- 40gramůCukr moučkový
- 40gramůKáva instantní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
21 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky vložíme do misky a z bílků vyšleháme sníh. Do kovové misky nalámeme čokoládu, vložíme do horké vodní lázně a necháme roztavit. K čokoládě přidáme žloutky, moučkový cukr, kvalitní rozpustnou kávu a vyšleháme. Opatrně přimícháme sníh z bílků, šlehačku, pěnu rozdělíme do čtyř mističek, zakryjeme alobalem a dáme do lednice vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.