Čokoládová pěna s kávovým likérem
30 min.
Ingredience
- 250gramůČokoláda hořká
- 180mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 10gramůCukr krupice
- 90gramůArašídy v čokoládě
- 30mililitrůLikér Kahlua
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
45 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
6 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou. Žloutek vyšleháme do světle krémové konzistence. Žloutek všleháme do čokolády a zahříváme do 80 °C (přeměříme cukrářským teploměrem), poté odstavíme.
- 2Vaječný bílek vyšleháme v horké vodní lázni do sněhu. Postupně vmícháme cukr. Sníh zapracujeme do čokoládové hmoty, přilijeme likér. Pěnu rozdělíme do pohárků a necháme 20 minut mrazit. Servírujeme posypané sekanými arašídy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.