Čokoládová pěna s kávovým likérem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
45 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
6 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu se smetanou. Žloutek vyšleháme do světle krémové konzistence. Žloutek všleháme do čokolády a zahříváme do 80 °C (přeměříme cukrářským teploměrem), poté odstavíme.
  • 2
    Vaječný bílek vyšleháme v horké vodní lázni do sněhu. Postupně vmícháme cukr. Sníh zapracujeme do čokoládové hmoty, přilijeme likér. Pěnu rozdělíme do pohárků a necháme 20 minut mrazit. Servírujeme posypané sekanými arašídy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.