Čokoládová pěna s pomerančem
200 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 400gramůČokoláda hořká
- 50gramůCukr krupice
- 60mililitrůPomerančová šťáva
- 150gramůKandovaná pomerančová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
8 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme čokoládu. Odstavíme a postupně vmícháme po jednom žloutky, cukr, pomerančovou šťávu a polovinu kůry nakrájené na kostičky.
- 2Z bílků našleháme pevný sníh, který zlehka vmícháme do čokolády. Směs přemístíme do mísy a dáme na 3 hodiny vychladit do lednice. Před podáváním dozdobíme zbývající pomerančovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.