Čokoládová pěna s pomerančem

200 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kusyVejce slepičí
    • 400gramůČokoláda hořká
    • 50gramůCukr krupice
    • 60mililitrůPomerančová šťáva
    • 150gramůKandovaná pomerančová kůra
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
8 g
Cukr
62 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme čokoládu. Odstavíme a postupně vmícháme po jednom žloutky, cukr, pomerančovou šťávu a polovinu kůry nakrájené na kostičky.
  • 2
    Z bílků našleháme pevný sníh, který zlehka vmícháme do čokolády. Směs přemístíme do mísy a dáme na 3 hodiny vychladit do lednice. Před podáváním dozdobíme zbývající pomerančovou kůrou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.