Čokoládová pěna s třešněmi v třešňovém likéru

30 min.
Česká republika

Ingredience

    • 48kusůTřešně
    • 2lžíceLikér třešňový
    • 400mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 200gramůČokoláda hořká
    • 2lžíceKakao - prášek
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    K čokoládě nalámané na kousky přilijeme 100ml vroucí smetany a důkladně promícháme.
  • 2
    Zbylou smetanu ochutíme třešňovým likérem a vyšleháme metlou pěnu. Poté přidáme k vlažné čokoládě.
  • 3
    Kruhové formičky naplníme do poloviny pěnou, doprostřed vmáčkneme 5 třešní a zakryjeme zbytkem pěny. Vložíme na cca 2hodiny do lednice.
  • 4
    Vychladlý dezert vyklopíme a před podáváním posypeme kakaem a dozdobíme třešněmi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.