Čokoládová polévka s jahodami

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
23 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jahody omyjeme a rozčtvrtíme, čerstvý zázvor pokrájíme na malé kousky. Do hrnce vlijeme smetanu, přidáme kousky zázvoru, lístky máty, minutu povaříme. Děrovanou lžící zázvor a mátu vyjmeme, ke smetaně přilijeme mléko, přidáme nalámanou čokoládu a za stálého míchání vaříme, až se čokoláda zcela roztaví.
  • 2
    Polévku nalijeme do misek, posypeme jahodami, kakaem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.