Čokoládová roláda

35 min.
Česká republika

Ingredience

  • Krém
    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 2lžičkyCukr vanilka
    • 3lžíceCukr moučkový
    • 200gramůZakysaná smetana
    • 1kusZtužovač šlehačky
    • 1lžíceKakao - prášek
    • 1hrstBorůvky
  • Na plech
  • Těsto
    • 6kusůVejce slepičí
    • 70gramůCukr krupice
    • 1gramKakao - prášek
    • 1lžičkaSolamyl
    • 40gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
519 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme pevný sníh z bílků. Přidáme žloutky a postupně i sypké suroviny.
  • 2
    Roládu pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem, který jsme potřeli máslem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C 15-17 minut. Rolujeme až po vychladnutí.
  • 3
    Potom roládu rozbalíme, naplníme krémem, zarolujeme a i na povrchu potřeme krémem.
  • 4
    Příprava krému: Ušleháme smetanu se ztužovačem, podle chuti osladíme moučkovým cukrem a vmícháme zakysanou smetanu. 2/3 krému použijeme na potření upečeného plátu. Krém potom posypeme borůvkami a roládu srolujeme. Zbylý krém určený na povrch rolády smícháme s kakaem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.