Čokoládová roláda
35 min.
Ingredience
- Krém
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžičkyCukr vanilka
- 3lžíceCukr moučkový
- 200gramůZakysaná smetana
- 1kusZtužovač šlehačky
- 1lžíceKakao - prášek
- 1hrstBorůvky
- Na plech
- Těsto
- 6kusůVejce slepičí
- 70gramůCukr krupice
- 1gramKakao - prášek
- 1lžičkaSolamyl
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
519 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme pevný sníh z bílků. Přidáme žloutky a postupně i sypké suroviny.
- 2Roládu pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem, který jsme potřeli máslem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C 15-17 minut. Rolujeme až po vychladnutí.
- 3Potom roládu rozbalíme, naplníme krémem, zarolujeme a i na povrchu potřeme krémem.
- 4Příprava krému: Ušleháme smetanu se ztužovačem, podle chuti osladíme moučkovým cukrem a vmícháme zakysanou smetanu. 2/3 krému použijeme na potření upečeného plátu. Krém potom posypeme borůvkami a roládu srolujeme. Zbylý krém určený na povrch rolády smícháme s kakaem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.