Čokoládová roláda s brandy a rumem

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 40mililitrůVoda pitná
    • 1lžíceKáva instantní
    • 125gramůČokoláda hořká
    • 175gramůCukr krupice
    • 1lžíceKakao - prášek
    • 60mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 5mililitrůRum
    • 5mililitrůBrandy peach
    • 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
58 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ušleháme žloutky s cukrem. Mícháme horkou vodu, kávu a čokoládu, dokud se nerozpustí. Po vychladnutí opatrně přimícháváme do vaječné směsi a postupně přidáváme ušlehaný sníh z bílků. Poté směs rozetřeme na pekáček a 10 minut pečeme v předehřáté troubě, necháme ještě 5 minut dojít. Přes pekáček přehodíme navlhčenou utěrku. Pekáček vyklopíme na pečící papír poprášený kakaem. Smícháme rum, brandy, vyšlehanou smetanu a potřeme plát. Roládu svineme a uložíme na 1 hodinu do ledničky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.