Čokoládová roláda s brandy a rumem
45 min.
Ingredience
- 40mililitrůVoda pitná
- 1lžíceKáva instantní
- 125gramůČokoláda hořká
- 175gramůCukr krupice
- 1lžíceKakao - prášek
- 60mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5mililitrůRum
- 5mililitrůBrandy peach
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme žloutky s cukrem. Mícháme horkou vodu, kávu a čokoládu, dokud se nerozpustí. Po vychladnutí opatrně přimícháváme do vaječné směsi a postupně přidáváme ušlehaný sníh z bílků. Poté směs rozetřeme na pekáček a 10 minut pečeme v předehřáté troubě, necháme ještě 5 minut dojít. Přes pekáček přehodíme navlhčenou utěrku. Pekáček vyklopíme na pečící papír poprášený kakaem. Smícháme rum, brandy, vyšlehanou smetanu a potřeme plát. Roládu svineme a uložíme na 1 hodinu do ledničky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.