Čokoládová roláda s jahodami
37 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 125gramůCukr moučkový
- 145gramůJahody zahradní
- 100gramůFromage frais
- 55gramůMouka pšeničná celozrnná
- 55gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 125gramůŘecký jogurt
- 15gramůKakao
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Troubu rozpálíme na 200C. Mezitím plech vymažeme a vyložíme pečicím papírem.
- 2Ve vodní lázni ušleháme vejce s cukrem do krémovité hmoty, poté vyjmeme a šleháme do vychladnutí. Opatrně vmícháme celozrnnou mouku, obyčejnou mouku a na závěr kakao spolu s lžící horké vody. Těsto nalijeme na plech a uhladíme.
- 3Pečeme 10-12min. Přemístíme jej na arch pečicího papíru, okraje seřízneme a piškot s papírem svineme do rolády. Necháme 30min chladnout na drátěné podložce, poté papír opatrně vyrolujeme.
- 4Řecký jogurt smícháme s fromage frais a směsí potřeme rovnoměrně piškot. Poklademe jahodami nakrájenými na kostičky a opět svineme. Posypeme kakaem, moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.