Čokoládová šarlota s mandarinkami
50 min.
Ingredience
- 100gramůČokoláda bílá
- 100gramůČokoláda hořká
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyCukr vanilka
- 70gramůCukr krupice
- 250mililitrůMléko polotučné
- 8centilitrůLikér mandlový - Amaretto
- 400gramůKompot mandarinkový
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 150gramůPiškoty cukrářské
- 5decilitrůVoda pitná
- 9plátkůŽelatina bílá plátky
- 0,38litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Podle návodu na obalu necháme želatinu změknout a nabobtnat. Bílou i hořkou čokoládu nastrouháme. V míse ušleháme žloutky do pěny, postavíme je do horké lázně, za stálého míchání přidáváme cukr, vanilkový cukr a mléko. Šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Poté přimícháme obě čokolády a mícháme, než se čokoláda rozpustí. Želatinu vymačkáme a za stálého míchání ji rozpustíme v horkém krému, poté šleháme ve studené vodní lázni, dokud krém nevychladne.
- 2Nakonec do krému zamícháme mandlový likér a necháme v chladničce ztuhnout.
- 3Mandarinky scedíme, necháme okapat, několik jich odložíme stranou na ozdobení. Zbytek pokrájíme na menší kousky.
- 4Z bílků ušleháme tuhý sníh. Polovinu šlehačky ušleháme dotuha, sníh, šlehačku a kousky mandarinek pak zamícháme opatrně do krému. Dortovou formu vyložíme po obvodu a na dně cukrářskými piškoty, navrstvíme na ně hotový krém, uhladíme a uložíme na 4 hodiny do chladničky.
- 5Zbytek šlehačky ušleháme. Ztuhlou šarlotu vyklopíme na tác, ušlehanou šlehačkou naplníme zdobícího sáček a povrch šarloty ozdobíme kopečky šlehačky i plátky mandarinek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.