Čokoládová šlehačka

15 min.

Ingredience

    • 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 2lžíceCukr krupice
    • 2lžíceKakao - prášek
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
26 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
830 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme čokoládový nápoj v prášku nebo dvě lžíce kakaa a dvě lžíce cukru. Přidáme smetanu a vše vyšleháme na tuhou šlehačku.
  • 2
    Podáváme na pohárech, koláčích, dortech a pudincích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 16. 8. 2015
Čokoládová šlehačka
Jako ozdoba je čokoládová šlehačka ideální. Má mnohé využití. Použila jsem ji na ovocné poháry. Jsou připravené z tučného, hustého jogurtu a navrstvené s čerstvými borůvkami. Navrchu je přidaná čokoládová čepice ušlehaná z tmavého kakaa a smetany. Protože mi smetany nechtějí samy ztuhnout, přidávám do nich ztužovač. Vždy co smetana 250 ml, to jeden ztužovač. Čokoládová šlehačka je vynikající nejen na oslavy a zvláštní příležitosti, ale také jako malé potěšení třeba po náročném dni v práci.