Čokoládová smetana a červené zelí na šlehaném korpusu
60 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 2kusyCitrony
- 1lžíceOlej olivový
- 250gramůZelí hlávkové červené
- 70gramůČokoláda hořká
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 15gramůCukr moučkový
- 200mililitrůVoda pitná
- 200gramůCukr krupice
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
6 g
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme korpus. 5 vajec rozklepneme, oddělíme žloutky a bílky. Žloutky smícháme se 125 g cukru a nastrouhanou citronovou kůrou. Zbylý cukr smícháme s moukou a kůrou nastrouhanou z druhého citronu. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, poté do něj zlehka vmícháme žloutky, mouku, 2 lžíce vody a několik kapek oleje. Těsto přelijeme do formy, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme cca 20 - 25 minut.
- 2Mezitím připravíme červené zelí, očistíme ho, odstraníme svrchní listy, tvrdý střed a košťály. Pokrájíme na jemnou slámu, ve vodě smíchané s cukrem uvaříme do měkka. Tekutinu necháme ještě zredukovat tak, aby vznikla hustá směs. Čokoládu nastrouháme, promícháme se šlehačkou, moučkovým cukrem, zvolna zahříváme do rozpuštění a necháme vychladnout. Poté vyšleháme, na závěr přidáme žloutek a změklé máslo.
- 3Korpus rozdělíme na talíře v libovolných tvarech, poklademe čokoládovou hmotou, doplníme připraveným zelím a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.