Čokoládová žemlovka Charlotte

210 min.
Francie

Ingredience

    • 150mililitrůZakysaná smetana
    • 12gramůKáva instantní
    • 250gramůPiškoty cukrářské
    • 200gramůČokoláda hořká
    • 100mililitrůKoňak Armaňak
    • 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
39 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
4 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    24 ml zakysané smetany dáme vařit, přidáme kávu a necháme rozpustit.
  • 2
    Poté odstavíme z plotny a necháme vystydnout. Spodky piškotů namočíme do alkoholu a vyložíme jimi formu - dno i boky. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky. Zbytek zakysané smetany smícháme s vyšlehanou šlehačkou a kávovou smetanou. 2/3 čokolády nastrouháme a přimícháme do kávového krému. Krém postupně přelijeme do formy s piškoty, vršek formy zatížíme talířem.
  • 3
    Přendáme do chladničky a necháme chladit 3 hodiny.
  • 4
    Těsně před servírováním žemlovku vyklopíme z formy, rozehřejeme zbytek čokolády a žemlovku jí polijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.