Čokoládová zmrzlina se smetanou
145 min.
Ingredience
- 90gramůCukr krupice
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 250gramůČokoláda hořká
- 1kusVejce slepičí
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
37 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Smícháme 1 vejce, 3 žloutky, cukr a horké mléko. Ve vodní lázni necháme hmotu, aby se rozpustila. Tmavou čokoládu nalámeme a vmícháme do krému, až se rozehřeje, směs necháme vychladnout. Smetanu ušleháme a vmícháme do čokoládového krému, potom ji 2 hodiny mrazíme v mrazáku. Zmrzlinu rozmícháme dohladka a znovu zamrazíme.
- 2Poté můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.