Čokoládové bochánky s tekutou čokoládou uvnitř
30 min.
Ingredience
- 150gramůČokoláda hořká
- 3kusyVejce slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 240C.
- 22/3 čokolády nalámeme na kousky a spolu s máslem necháme rozpustit ve vodní lázni.
- 3Mezitím rozšleháme vejce s cukrem, přidáme čokoládu a nakonec vmícháme mouku. Metličkou důkladně prošleháme na hladký krém.
- 4Šest formiček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Každou naplníme do jedné třetiny těstem, doprostřed vložíme dvě kostičky zbylé čokolády a dolijeme těstem.
- 5Pečeme cca 10min, poté necháme mírně vychladnout, vyklopíme a ještě teplé podáváme. Můžeme dozdobit čerstvým ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.