Čokoládové bochánky se zázvorem

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůTuk
    • 150gramůCukr krupice
    • 125gramůČokoláda hořká
    • 50gramůZázvor celý
    • 300mililitrůMléko plnotučné
    • 4kusyVejce slepičí
    • 1lžíceRýžový škrob
    • 100gramůSamokypřicí mouka
    • 1lžíceKakao - prášek
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
44 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři žáruvzdorné misky vytřeme tukem. Smícháme tuk na pečení, mouku, 130 g cukru, dvě vejce a kakao. Směs promícháme, přidáme nasekaný zázvor s 25 g čokolády na kousky. Vyválíme těsto, rozdělíme ho do misek do tří čtvrtin, přikryjeme pečícím papírem a alobalem a vaříme v páře čtyřicet pět minut.
  • 2
    Utřeme dva žloutky, cukr, škrob, teplé mléko, směs povaříme do zhoustnutí. Do krému přidáme zbytek nalámané čokolády a ohříváme, až se čokoláda rozpustí.
  • 3
    Hotové bochánky polijeme krémem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.