Čokoládové bochánky se zázvorem
70 min.
Ingredience
- 100gramůTuk
- 150gramůCukr krupice
- 125gramůČokoláda hořká
- 50gramůZázvor celý
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžíceRýžový škrob
- 100gramůSamokypřicí mouka
- 1lžíceKakao - prášek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
44 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Čtyři žáruvzdorné misky vytřeme tukem. Smícháme tuk na pečení, mouku, 130 g cukru, dvě vejce a kakao. Směs promícháme, přidáme nasekaný zázvor s 25 g čokolády na kousky. Vyválíme těsto, rozdělíme ho do misek do tří čtvrtin, přikryjeme pečícím papírem a alobalem a vaříme v páře čtyřicet pět minut.
- 2Utřeme dva žloutky, cukr, škrob, teplé mléko, směs povaříme do zhoustnutí. Do krému přidáme zbytek nalámané čokolády a ohříváme, až se čokoláda rozpustí.
- 3Hotové bochánky polijeme krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.