Čokoládové čajové kostky

30 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čaj zalijeme 1/4 l vroucí vody a po 5 minutách jej procedíme jemným sítem.
  • 2
    Čokoládu na vaření nakrájíme na kousky a za stálého míchání ji rozpustíme ve vodní lázni.
  • 3
    Máslo, žloutky a moučkový cukr třeme doběla. Přidáme horký čaj a nastrouhanou kůru z pomeranče. Nakonec přimícháme rozpuštěnou čokoládu. Vzniklý krém rozetřeme na alobal na 1cm silně a necháme vychladnout. Ztuhlý krém krájíme na kostky a obalujeme je v kakau.
  • 4
    V chladnu kostky vydrží asi 4 dny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.